Projektresultat

SCOUT-Verktygslådan

Vår SCOUT-verktygslåda består av 20 verktyg för kompetensbedömning från olika länder, utifrån olika kontexter och metodologiska inriktningar. Rådgivare (Counsellors) har möjligheten att enkelt hitta och komma åt kompetensbedömningsverktyg anpassade till behoven hos nyanlända. På så vis ger det stöd och berikar rådgivningsprocessen.

Download-Button

 

 

ProfilPASS in Simple Language

ProfilPASS i enkelt språk (ProfillPASS in “Simple Language”) är själva kärnan i SCOUT-verktygslådan. Det är en anpassad version av originalet ProfilPASS, och har designat utifrån nyanländas behov och de faktiska situationer de möter. Den anpassade versionen of ProfilPASS kännetecknas av följande:

  • Kortare textstycken
  • Enkelt språk (Simple Language)
  • Förstärker textförståelsen genom visualiseringar och pictogram
  • Innehållet är baserat på nyanlända invandrares livssituationer, erfarenheter och yrkessituationer
  • Extra stöd (t.ex. moderatorer och rekommendationer) för att kontextualisera och underlätta tillgängligheten till texterna

Download-Button

Ladda ner ProfilPASS på enkelt språk som PDF-fil, optimerad för utskrift i DIN A4-format.

Download-Button

Ladd ner ProfilPASS på enkelt språk som PDF-fil, optimerad för visning på skärmen.

 

Handbok för Rådgivare

Handboken för Rådgivare medföljer SCOUT verktygslådan och ProfilPASS på enkelt språk. Den ger både bakgrundsinformation, såväl som riktlinjer och förslag till rådgivare om dess användingsområde.

Download-Button

 

 

Läroplan till Rådgivare

Läroplanen bygger på SCOUT verktygslådan och Handboken för rådgivare. Den ger vägledning när det gäller utbildningsinnehåll och metodik till utbildning av rådgivare.

Download-Button

 

 

 

Genomgående rapport om behovskartläggning.

Innan SCOUT-Verktygslådan togs fram identifierades behov- och situationsöversikt av praxis i partnerländerna. Resultaten från de nationella efterforskningarna, sammanställdes i Omfattande rapport om behovskartläggning (Comprehensive Report of Identification of Needs).

Download-Button